Rome Travel

Een prachtige stad, er is ongelooflijk veel te zien en te beleven. Drie dagen is echt niet voldoende. Ik wil er dus zeker nog eens terug. En ik weet al precies wanneer, op een moment dat de selfie stick passé is!

Op de drukke toeristische plaatsen is vijftig meter afleggen zonder dat iemand je een selfie stick probeert aan te smeren echt hele opgave. Wellicht moet ik dit weekend eens een potje poker gaan spelen, want de pokerface is dus inmiddels wel getraind.

Ga je naar Rome dan zou ik je zeker aanraden veel te lopen en de tram en metro niet te vaak te pakken. Je ziet zoveel meer! Daarnaast is de Italiaanse keuken natuurlijk geweldig, dus met meer lopen verdien je meer pasta.

Voor de echte trekpleisters zoals het Coloseum en Musei Vaticani is het aan te raden tickets online te kopen. Je tijd in deze prachtige stad spenderen in een wachtrij is namelijk zonde.
Rome-3
Sint-Pietersbasiliek vond ik erg indrukwekkend, daar is de kerk in ons dorp waarvan het bouwwerk ook dienst had kunnen doen als overdekt zwembad niks bij! De Sixtijnse kapel vond ik daarentegen nogal tegenvallen. Het is knap geschilderd, maar er waren indrukwekkendere dingen te zien. Ga je lopend naar Vaticaanstad check dan goed je kaart. Vele wegen leiden naar Rome, maar ook naar het Vaticaan. Vanuit het centrum steek je de brug over en loop je zo naar binnen. Je kunt ook de spannende route nemen door de parkeergarage. Er is niet veel te zien, behalve griezels en zal je je regelmatig afvragen of je levend uit deze videogame gaat komen.

Rome-5
Rome-1

Rome-6

Ik kan nog twintig foto’s plaatsen, maar ik raad je aan Rome zelf te gaan bekijken. En het liefst twee of drie keer, want het is echt te veel voor in een paar dagen. Zeker niet als je ook nog wilt weten wat je precies bekijkt en wat het verhaal achter een gebouw/monument/ruïne is, een reisgids voor in ieder geval de high lights is daarom ook echt aan te raden. Januari is qua weer natuurlijk niet de beste maand, hoewel het weer natuurlijk al snel aangenaam is tegenover het weer in Nederland. Maar qua aantal toeristen zijn de wintermaanden zeker een aanrader, ik wil me eigenlijk niet eens indenken hoe druk het zal zijn in het voorjaar.

Naast alle mooie bezienswaardigheden biedt Rome ook vele leuke restaurantjes. Met name in Trasevere zijn erg leuke restaurantjes te vinden. En voor mij natuurlijk de ideale plek om bergen inspiratie op te doen voor mijn blog. Nog een paar vrije dagen over? Ik zou ze spenderen in Rome!
Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Rome-4


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Wat leuk, ik wil Rome ook heel graag eens bezoeken! Die selfiesticks zijn inderdaad echt overal aanwezig, ik was vorig jaar in Venetië en daar was het net hetzelfde! Leuk geschreven trouwens, ik moest best lachen met je beschrijvingen, haha! Rome staat ook nog op mijn verlanglijstje!

  2. Wat leuk! Wij gaan waarschijnlijk in september. Wel 2,5 week naar Italië, maar met een dreumes. In de planning staat ook Rome, omdat onze overnachting locatie daar 15 km vandaan is. Wellicht vier dagen er naartoe tijdens de reis. Ik denk dat het dan ook naar meer gaat smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *