Lewis Book Cafe – Utrecht Toffe tentjes

Sinds ik een nieuwe laptop heb (niet meer het type stoeptegel) vind ik het heerlijk om af en toe buiten de deur te werken. Tijd om op onderzoek uit te gaan naar de leukste werkplekken van Utrecht. De eerste keer dat ik met mijn laptop buiten de deur ga werken strijk ik neer bij Lewis Book Cafe. Deze hotspot in Utrecht liked regelmatig mijn foto’s op Instagram, zo zie je maar dat social media zijn werk doet!

Ik vind het heerlijk om af en toe met mijn laptop buiten de deur te werken. Op een laptop werkplek buiten de deur blijf ik tenminste op mijn plek zitten. Dan word ik niet afgeleid door een rommelig aanrecht of het muziekje wat de wasmachine maakt als het programma is afgelopen. Input voor blogs met leuke hotspots in Utrecht en productief werken. Een mooie combinatie om nieuwe content in de rubriek ‘toffe tentjes’ te online te krijgen.

Het interieur van Lewis

Lewis Book Cafe lijkt als je naar binnen kijkt vrij klein. Zoals veel panden in Utrecht, heeft ook Lewis Book Cafe nog leuke op het eerste gezicht verborgen ruimtes. Het pand heeft namelijk nog een sfeervol ingerichte kelder vol met leuke tafeltjes, zitjes en bureautjes langs de kant. Het meest gecharmeerd ben ik van de klassieke bureaulampjes en de veldboeketten op de grote leestafels. Beneden in de kelder staat een enorme boekenkast vol met allerlei verschillende boeken. Er staat zelfs een koffer op de grond vol boekjes voor kleine boekenwurmpjes. Op de begane grond maken mensen een tussenstop tijdens het shoppen om even te lunchen of wat te drinken. Ik heb gehoord dat de scones geweldig zijn, dus als je hier komt om een kop thee te drinken zeker proberen.

Laptop werkplekken in de kelder

Ik verdween met mijn laptop naar de kelder (klinkt spooky is het niet). De kelder zit namelijk vol met studenten, freelancers, buiten de deur werkers, in ieder geval de mensen die de ‘laptop lifestyle’ hebben aangenomen. Het is geen standaard werkplek met lange tafels. De kelder bevat verschillende kleine tafels, bureautjes en een grote leestafel. Boven de grote tafel hangen stroompunten om je laptop op te kunnen laden.  Aan de zijkant komt via een raam daglicht binnen, het is dus niet zo dat je in een donkere ruimte terecht komt zodra je de trap af gaat. Een rustige maar inspirerende plek. Je kunt als je beneden gaat zitten zelfs een mok bestellen en de hele dag je koffie bijvullen. De kelder is de meest geschikte ruimte om rustig een boek te lezen. Het is dus ook helemaal niet vreemd om hier alleen binnen te stappen.

 

De menukaart van Lewis

“All day breakfast, good coffe & free books”, klinkt goed toch?! De menukaart van Lewis Book Cafe is in stijl, een doosje van hout in de vorm van een boek. Bij deze hotspot serveren ze sapjes, heerlijke koffies, verschillende soorten thee die zowel per kop als per pot te bestellen zijn. Koffie van vers gemalen bonen en een figuurtje op mijn cappuccino, ik ben een gelukkig mens. De menukaart wordt aangepast aan het seizoen. De keuze is niet extreem groot, maar bevat wel allerlei verschillende gerechten. Ik twijfelde tussen de chai smoothie bowl met stoofperen topping en de pompoensoep met geitenkaas. Het werd de smoothie bowl, omdat ik echt gek ben op stoofperen. Na de lunch werkte ik nog even rustig verder aan dit artikel over één van de vele leuke hotspots van Utrecht.

Een heerlijke inspirerende plek om even met je laptop neer te strijken, om een boek te lezen of voor een break tijdens het shoppen.

 

Lewis Book Cafe – Achter Clarenburg 39, Utrecht

Instagram: @lewisbookcafe

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Ineke van Trierum Says: december 8, 2017 at 1:29 pm

    Lewis book café is echt een te gekke en verrassende plek. Ik was daar laatst net een vriendin koffiedrinken. Goede koffie en heerlijke cheesecake met stoofpeer😋. Echte en aanrader dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *