Zoete zuurkoolstamppot met spekjes en ananas Diner / Recepten

Koude weken, tijd voor stamppot. Om eens wat af te wijken van het klassieke recept maakte ik zuurkool stamppot met zoete aardappel.

 
Ingrediënten

Schil en was de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe de aardappels met de zuurkool in een grote pan, voeg een laagje water toe en breng aan de kook. Giet het geheel af als de aardappelblokjes gaar zijn. Stamp de aardappels fijn, voeg een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng op smaak met wat curry, peper en zout.

Snijd de ananas in stukjes en deze samen met de spekjes toe aan je stamppot. Natuurlijk is rookworst een geweldige toevoeging aan dit gerecht!

 
Staat dit recept je wel aan? Check ook even de veldsla stamppot met zoete aardappel en gerookte kip.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Zuurkool-zoete-aardappel-ananas-spekjes


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *