Zachte havermout-pruimenrepen Recepten / Zoete koek

Mijn inspiratie is helaas niet altijd eindeloos. Goede hulpmiddelen om nieuwe inspiratie op te doen zijn social media, etentjes buiten de deur, maar ook de magazines die je bij de boodschappen krijgt. Met een kopje thee door de Allerhande of de Hallo bladeren is voor mij vaak het begin van een hoop nieuwe ideeën.

Dit keer zag ik in de Hallo zo’n goed idee dat ik het de moeite niet waard vond er iets heel nieuws van te maken.  Me volledig aan een recept houden vind ik erg moeilijk, het is me dus ook niet helemaal gelukt. Ik heb de agavesiroop uit het recept gelaten, omdat de repen door de pruimen alleen al erg zoet zijn. Deze repen zijn perfect voor het sporten of als je even snel energie nodig hebt.

Recipe_500830-01_560x560
Bron: Jumbo

 

Ingrediënten

  • 375 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 100 gram havermout
  • 50 gram gemengde pitten
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 2 el agavesiroop (optioneel

Maal ruim de helft van de pruimen fijn met een keukenmachine. Snijd de overige pruimen in stukjes. Meng alle ingrediënten in een beslagkom. Schep het beslag in een ingevette bakvorm en druk het aan met een lepel. Bak je havermoutkoek in 20 tot 25 minuten gaar in een op 180ºC voorverwarmde oven.

Laat de koek afkoelen voordat je er repen van snijd.

Alle lof voor dit recept gaat uit naar meneer Jumbo!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Havermout-pruimenrepen-2

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *