Yoghurt met rabarber uit de oven Ontbijt / Recepten

Het is weer de tijd van de rabarber, ik ben er dol op deze rare stengels. Je moet er wel mee aan de slag, want het is rauw zo zuur en hard dat het niet echt eetbaar is. In combinatie met zoete toevoegingen vergeet je zomaar dat rabarber groente is en kun je er alle kanten mee op. Er is veel meer mogelijk dan de klassieke compote. Rabarber is ook erg geschikt om toe te voegen aan een taart recept of om er een crumble van te maken als je voor snel klaar gaat.

Yoghurt met groente

Zorg ervoor dat je de rabarber in de avond al klaar maakt in de oven. Zo heb je voldoende tijd de rabarber af te laten koelen en bespaar je een hoop tijd in de ochtend. Met dit recept zet je snel een lekker en gezond ontbijtje op tafel. Vind jij het lastig 250 gram groente per dag te eten? Dan is dit het ideale ontbijt, want dan ben je de dag al goed begonnen.

Voor dit recept gebruik ik Bolletje Ontbijtgranen. Dit is geen gesponsord bericht, maar ik ben gewoon enorm fan. Deze variant op de krokante muesli bevat namelijk een stuk minder suiker dan andere soortgelijke producten.

Met dit recept bereid je vier ontbijtes. Ben je met minder dan vier personen? Dan heb je meerdere dagen geluk.

Ingrediënten

  • 1 pak halfvolle yoghurt
  • 400 gram rabarber
  • 5 dadels
  • 4 el ontbijtgranen
  • 20 gram honing
  • 4 el stevia poeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespuntje gemberpoeder
 

  1. Maak de rabarberstelen schoon. Snijd de stelen in ongeveer gelijke stukken en leg ze in een ovenschaal.
  2. Snijd de dadels in kleine stukjes voeg deze toe aan de rabarberstukjes. Voeg vervolgens ook het gemberpoeder, kaneel en de honing toe en schep alles even goed door elkaar.
  3. Zet de rabarber 30 – 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Schep het geheel na een kwartiertje even om. Controleer na een half uurtje of de rabarberstukken gaar zijn, zo niet laat ze nog tien minuten langer garen. Laat de rabarber afkoelen.
  4. Verdeel de yoghurt over vier schaaltjes. Voeg aan ieder schaaltje een eetlepel stevia poeder toe en roer even goed door.
  5. Voeg de rabarber toe aan de yoghurt en voeg tot slot de ontbijtgranen toe.

 

Eet smakelijk!

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Yoghurt met rabarber uit de oven


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.