Volkoren appel-kaneel pannenkoekjes Lunch / Ontbijt / Recepten

Pannenkoeken ik krijg er nooit genoeg van! Daarom ook nooit genoeg verschillende recepten.

Dit is een recept voor twee personen. Serveer dit recept als ontbijt op bed en je hebt credits voor de hele week!

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • Honing (optioneel)
  • Vloeibare boter (om in te bakken)

Doe het meel, de eieren, melk en kaneel in een beslagkom en roer met een garde tot een mooi pannenkoekenbeslag. Laat het beslag vijf minuten rusten, zodat het beslag de tijd heeft wat dikker te worden. Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd er vervolgens dunne plakken van. Doe wat vloeibare boter in een grote koekenpan en verdeel een paar kleine beetjes beslag over de pan. Leg in ieder mini pannenkoekje een pak appel. Zet het vuur niet te hoog en bak kleine pannenkoekjes tot je beslag en de appel op is.

Serveer met een beetje honing.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Volkoren-pannenkoek-appel-kaneel-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *