Verse pesto genovese Recepten / Snacks

Een potje pesto krijg ik meestal niet leeg voordat er schimmel op komt. Daarnaast kan pesto uit een potje niet tippen aan de verse variant en had ik nog een nieuwe vijzel die echt getest moest worden. Ik wil dit geslaagde mini recept voor een portie pesto graag met jullie delen.

Ingrediënten

  • 20 gram verse basilicum
  • Olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el Grana Padano (geraspt)
  • zwarte peper

Vermaal de basilicum met de vijzel. Voeg de pijnboompitten en een scheut olijfolie toe, roer er vervolgens de Grana Padano en wat peper doorheen. Is de pesto niet smeuig genoeg? Voeg dan nog wat olijfolie toe.

Tip: Ga je de pesto verwarmen gebruik dan olijfolie die daarvoor geschikt is.

Verse groene pesto

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Lees ook:
Tapas night

 

   Tapas night


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *