Veldsla stamppot met appelcompote Diner / Recepten

Winters weer, tijd voor stamppot. En dat is bij mij vrij snel, want ik vind het onder de 15 graden koud. Andijvie- en boerenkoolstamppot aten we vroeger regelmatig en ik ben er nog steeds dol op, maar een beetje variatie kan geen kwaad! En bij een echte Hollandse maaltijd hoort natuurlijk appelcompote.

Ingrediënten
Stamppot

  • Aardappels
  • Veldsla
  • Magere spekreepjes
  • Ui
  • Melk
  • Peper & zout
Appelcompote
  • Elstar appels (één p.p.)
  • Kaneel

Begin met het maken van de appelcompote. Dan is er na het koken wat tijd over om af te koelen, want dit zit echt in de categorie kaassoufflé om je mond aan te branden. Schil en snijd de appels, doe een klein beetje water in de pan en kook de appels tot ze gaar zijn. Voeg wat kaneel en eventueel suiker/honing toe. Proef pas of de appelcompote zoet genoeg is als het (een beetje) afgekoeld is.
De bereiding van stamppot is natuurlijk ook geen hogere wiskunde. De bereiding is hetzelfde als van andijviestamppot. Kook de aardappels, bak in tussentijd de spekjes en de ui uit. Pureer de aardappels, roer de veldsla erdoor en breng op smaak met melk, peper en zout.

 

Tip: blijft je stamppot flauw? Een klein beetje Hela curry doet wonderen!
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Stamppot-veldsla-appelcompote-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *