Vegetarische pasta pesto met gegrilde groente Diner / Recepten

Het goede voornemen voor dit jaar is vaker vegetarisch. Het is me tot nu toe prima gelukt me hieraan te houden, dus ik verwacht dat ik dit jaar wat vaker vegetarische gerechten ga publiceren. Ooit dacht ik dat vegetarisch synoniem was voor smakeloos, niets is minder waar. Ik neem als het om vegetarische maaltijden gaat het oordeel van een man ook uiterst serieus om de score van het recept te bepalen. Dit recept heeft op de schaal van man een zeer goed gekregen.

Waarom vaker vegetarisch?

Veel bevat vaak behoorlijk wat (ongezonde) vetten, door deze vetten is een maaltijd met vlees vaak net wat rijker aan calorieën dan een maaltijd zonder vlees. Kort samengevat te veel vlees kan een bijdrage leveren aan de kans op overgewicht, diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Daarnaast is de vleesproductie erg belastend voor het milieu, dus we doen er onze aarde ook nog een plezier mee. Tot slot kan een flinke portie groente nooit kwaad voor ons lichaam!

Ingrediënten

  • 75 gram volkoren spaghetti
  • 1 kleine aubergine
  • 1 rode paprika
  • 6 tot 10 kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml kookroom light
  • 30 gram grana padano
  • 1 el rode (zongedroogde tomaten) pesto
  • Gedroogde tijm
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Vloeibare boter
  1. Snijd de aubergine in halve plakken. Leg de plakken op een snijplank en bestrooi ze met zout en laat de plakken 10 minuten rusten.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Snijd de ui en paprika in stukken. Grill ze samen met de hele kerstomaten met een klein beetje vloeibare boter in een grillpan. Schep de gegrilde paprika, tomaten en ui in een schaal.
  4. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier. Hierdoor verwijder je het overtollige vocht, waardoor de aubergine niet taai wordt tijdens het bakken.
  5. Grill de aubergine plakken in de grillpan met wat vloeibare boter. Voeg zodra de plakken ongeveer goed zijn de andere groente ook toe om nog even op te warmen.
  6. Giet de spaghetti af. Voeg de kookroom, geperste teen knoflook, 20 gram grana padano, pesto, wat tijm en zwarte peper toe en roer goed door.
  7. Verdeel de spaghetti over twee diepe borden. Voeg de gegrilde groente toe en tot slot het laatste beetje grana padano.

Eet smakelijk!

 

Tip: Liever niet vega? Voeg blokjes kipfilet toe aan dit recept.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] te eten gaat me eigenlijk goed af. Er kwam daarom ook weer eens een vegetarisch recept online. De vegetarische pasta pesto met gegrilde groente is op de ‘schaal van man’ helemaal […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *