Vegetarische fusilli pesto met veel groente Diner / Recepten

De ene deel van het succes van dit vegetarische fusilli recept is de smaak en de bereidingstijd, de andere deel is de uitstraling van deze fancy pan. Tip van de eeuw dus om een mooie pan te kopen, zo kun je iedere maaltijd een culinair hoogstandje laten lijken. Dit recept bevat vegetarisch gehakt, voor wat extra smaak maar ook om ervoor te zorgen dat het recept wat meer eiwitten bevat. Iets wat een maaltijd zonder vlees toch al snel mist.

Vegetarische fusilli met verborgen groente

Zoals je op de foto al ziet is het niet te zien dat dit gerecht een flinke portie groente bevat. Het smaakt ook niet alsof je een hele berg groente weg zit te werken, maar toch zit het er in. De beste manier om mensen die niet al te dol op groente zijn dit toch te laten eten. Door de courgette en de uien in de keukenmachine te doen krijg je een goed gevulde pasta wat niet enkel uit een berg koolhydraten bestaat.

Met dit recept zet je een vegetarische fusilli voor vier personen op tafel. Ben je maar met twee personen? Dan heb je het geluk dat je er twee dagen van kunt eten.

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren fusilli
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 2 rode uien
  • 4 el rode pesto
  • 75 ml magere kookroom
  • 1 teentje knoflook
  • 8 – 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 mespuntje sambal
  • Zwarte peper & zout
  • Olijfolie om in te bakken
  1. Breng de fusilli aan de kook.
  2. Snijd de champignons in parten en bak de parten in een beetje olijfolie.
  3. Doe de courgette, uien en knoflook in de keukenmachine, maal de groente niet te fijn. Voeg dit groentemengsel toe aan de pan met de champignons.
  4. Voeg na een paar minuten ook het gehaktkruim toe. Giet de fusilli af zodra deze gaar is, meng de pasta daarna door de het mengsel van vegetarisch gehakt en groente.
  5. Breng het gerecht op smaak met pesto, kookroom, sambal, peper en een klein beetje zout.
  6. Scheur de blaadjes basilicum en halveer de tomaatjes. Verwarm deze laatste twee ingrediënten nog twee minuutjes mee in de pan.

Tip: Serveer de vegetarische fusilli met een frisse salade van sla, komkommer en tomaat met een azijndressing.

Eet smakelijk!

 

Liever een recept met vlees? Probeer dan deze penne pesto met kip en zongedroogde tomaat.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Pasta pesto met veel groente


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *