Vegetarische curry van zoete aardappel, linzen, tuinerwten en feta Diner / Recepten

Hoogtijd om eens een vegetarisch gerecht te plaatsen. Wat ik lastig vind aan vegetarisch eten is te zorgen voor de juiste verhouding aan voedingsstoffen. Soms kloppen de verhoudingen aardig, maar smaakt het alsof je een zak roerbakgroente eet. Gelukkig bestaan er ook vegetarische gerechten met pit!

Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten

  • ± 400 gram zoete aardappel
  • 310 gram linzen (1 blikje)
  • 250 gram tuinerwten (vriezer)
  • 1 rode ui
  • 200 ml kokosdrink
  • 75 gram feta
  • 2 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • 2 tl mosterdzaad
  • Peper & zout

 

Schil de aardappels en ui en snijd ze in blokjes. Stoof de aardappelblokjes met de ui in een wokpan met de deksel er op. Kook in tussentijd de tuinerwten in een klein laagje water. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Giet de tuinerwten af. Voeg als de aardappels bijna gaar zijn de kokosdrink, kruiden, mosterdzaad, de tuinerwten en linzen toe. Roer het geheel goed door en laat nog even stoven. Breng op smaak met wat peper en zout. Verkruimel de feta voor het uitserveren over de curry.

Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
curry-zoete-aardappel-tuinerwten-feta-linzen-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *