Turkse pizza Diner / Recepten

Lahmacun: in Nederland noemen we dit gerecht ook wel een Turkse Pizza. De naam lahmacun is afgeleid uit het Arabisch, vertaald ‘vlees op deeg’. Op Instagram kwam dit gerecht meerdere malen voorbij, tijd om zelf de keuken in te gaan. Ik ben niet zo fanatiek dat ik zelf deeg ga staan te kneden, ik gebruik voor de bodem de oh zo veelzijdige volkoren tortilla. Hierbij het recept voor twee Turkse pizza’s.

Ingrediënten

  • 100 gram rundergehakt
  • 2 volkoren tortilla’s
  • ⅓ rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • ijsbergsla
  • cherry tomaatjes
  • komkommer
  • 1 el gedroogde peterselie
  • Cayennepeper
  • Peper & zout

Snijd de ui, paprika en tomaat in hele kleine stukjes. Meng de gesneden groente met het gehakt in een kom. Roer de peterselie, een snufje cayennepeper en wat peper en zout door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel over de twee tortilla’s en druk het aan met een vork. Schuif de pizza’s 10 tot 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Snijd in tussentijd de cherrytomaten, komkommer en ijsbergsla als garnering van de pizza. Top je pizza af met de gesneden groenten en knoflook saus.

Afiyet olsun!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Turkse pizza en salade

Bekijk ook:
Wraps met kip en ananas

koude-wraps-kip-ananas


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Hi Hanneke,

    Geinspireerd door jouw recept maar met eigen twist:
    Gehaktmengsel met kruiden en groente gebakken in de pan, daarna verdeeld over de tortilla’s, en incl. saus opgerold in aluminumfolie in de oven.

    Groetjes Elsbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *