Tosti time! Lunch / Recepten

Tosti’s! Wie houdt er niet van?! Helaas zijn tosti’s van wit brood met ham en kaas een bom van snelle koolhydraten en vet. Als ik een tosti ham/kaas eet doe ik dat met veel ketchup. Een eetlepel ketchup bevat ongeveer een theelepel suiker. Mijn honger is bij deze wetenschap al bijna vergaan. Daarnaast zijn al deze ingrediënten een zware belasting voor je darmen. In gewone kaas zitten namelijk reststoffen die voor de darmen belastend zijn, daarnaast maak je darmen ook niet blij met wit brood en producten waar veel suiker in zit.

Mijn favoriete tosti is een variant waar geen ketchup bij past, dus dat probleem heb ik inmiddels getackeld. Speltbrood is erg lekker om tosti’s van te maken en bevat daarnaast een stuk meer voedingswaarden dan wit brood. Geitenkaas bevat redelijk wat vet, net als kaas gemaakt van koeienzuivel. Echter bevat geitenkaas minder reststoffen waardoor mensen met gevoelige darmen dit beter kunnen verdragen. Daarnaast vind ik geitenkaas eigenlijk veel lekkerder!

Mijn favoriete tosti
Speltbrood met pit, geitenkaas en dunne plakjes appel.

Wat is jouw favoriete tosti?
 
Liefs Hanneke

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Tosti time!


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *