Tapas night Diner / Recepten / Snacks

Tapas hoeven niet moeilijk te zijn. De ideale oplossing als je niet weet wat te koken en een aantal dingen in de koelkast hebt liggen die op moeten. Wees creatief! Daarnaast is het bij deze maaltijd toegestaan lekker op de bank te eten na een drukke week. Op onze tafel stonden de volgende gerechtjes:

Hapje van rauwe ham, noten, paddenstoelen en bladpeterselie
Dit gerecht staat in het boek Puur Genieten 2 van Pascale Naessens. Het recept is ook terug te vinden op de website van VTM Koken.

Salade
Natuurlijk mogen wat extra groenten niet ontbreken. Een salade van jonge bladsla met paprika, mozzarella en honing-mosterd dressing.

Daarbij serveerde ik een afgebakken meergranenbroodje met twee smeersels.

Pesto van feta, zongedroogde tomaten en basilicum
Een heerlijk en eenvoudig receptje terug te vinden op één van mijn favoriete blogs: I Love Health. Ik halveerde het recept.

Tzatziki
Tot slot maakte ik een klein schaaltje tzatziki.

Ingrediënten

  • ⅓ komkommer
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 klein teentje knoflook
  • Limoensap
  • Olijfolie Extra Vierge
  • Peper & zout

Rasp de komkommer met een Fijne rasp boven een vergiet. Knijp de komkommerrasp goed uit, zodat je zo veel mogelijk vocht verwijderd. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje, voeg een scheutje olijfolie en een paar druppels limoensap toe. Pers de knoflook en meng dit samen met de komkommer door het yoghurt mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met een goed glas wijn. Fijn weekend!

Tapas night


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *