Stoofperen met steranijs Bijgerechten / Recepten

Ik ben echt dol op stoofperen, maar niet de kooktijd die erbij hoort. Zo’n hele peer ziet er super fancy uit op je bord, maar ook van een cursus ontleden houd ik niet tijdens het eten. Ik ga voor hap klare brokken en niet meer kooktijd dan nodig.

Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van de herfst en winter, maar wel van de smaken van deze seizoenen. Pompoen, speculaas, stoofvlees, stoofpeertjes, maak me liever niet wakker, maar ik ben dol op deze producten.

Dit recept maakte ik zelf maal drie, omdat de peren alleen per zak te koop waren. Ik voelde me een beetje de garnalenpeller uit de Gouden Gids reclame toen ik met mijn pan en een afvalbak op een zondagmiddag anderhalve kilo stoofperen zat te schillen. Het voordeel is wel dat ik nu nog heel wat porties stoofpeer in de vriezer heb liggen. Even ontdooien en je maakt je stamppot net wat exclusiever met peertjes erbij. In de kwark of yoghurt zijn stoofpeertjes ook erg lekker. Eigenlijk vind ik stoofpeertjes als chocolade, altijd heel erg lekker.

Ingrediënten

  • 500 gram stoofperen
  • 150 ml rode wijn
  • 4o ml diksap appel – zwarte bes
  • 2 anijssterren
  1. Schil de peren, snijd ze in vier stukken en verwijder het klokhuis.
  2. Doe de peren, wijn, het diksap en anijssterren in een pannetje. Hou je van zoet? Voeg 10 ml extra diksap toe.
  3. Voeg wat water toe zodat de peertjes net onder staan.
  4. Kook de peertjes tot ze gaar zijn. Kook de stoofperen niet te zacht.
  5. Laat ze afkoelen in het kookvocht, dan kleuren ze ook aan de binnenkant mooi paars.
Volg me op Facebook | Twitter | Instagram


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *