Stevige tomatensoep Lunch / Recepten / Soep

Na het eten van deze tomatensoep waai je niet meer om. Een stevige soep zonder allerlei gekke bindmiddelen, daar gebruik ik een zoete aardappel voor! Dit soepje eet ik graag als lunch tijdens werkdagen.


Ingrediënten

  • 500 gram tros-/vleestomaten
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 boulionblokken
  • 3 tl Italiaanse kuiden
  • Gedroogde tijm
  • Snufje cayennepeper
  • Zwarte peper

Snijd de ui in blokjes, fruit deze in een pan. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Fruit deze even mee met de ui. Snijd in tussentijd de tomaten in blokjes, voeg vervolgens de tomaten en boullionblokken en italiaanse kruiden toe. Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur. Zijn de blokjes aardappel zacht? Dan kun je de soep pureren met een staafmixer. Voeg vervolgens 250 ml water toe en breng de soep op smaak met cayennepeper, tijm en zwarte peper.

Tip: Kook soep in het weekend en vries eenpersoonsporties in.

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Je bent een soepkip!


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *