Speculaascake Recepten / Zoete koek

Bijna Sinterklaas dus is het hoog tijd voor een passend bakrecept. Pepernoten zelf maken, daar begin ik niet aan. Het duurt me te lang ten opzichte van de tijd die het duurt om ze vervolgens weer weg te werken. Daarnaast zien ze er op één of andere manier altijd uit als hondenbrokken. In de koelkast stond nog een bakje ricotta op me te wachten waarmee ik eigenlijk mango ricotta cake wilde maken. Plannen zijn er om te wijzigen toch?!

Ingrediënten

  • 150 gram speltmeel
  • 200 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 8 gewelde dadels
  • 25 gram amandelen
  • 3 el honing
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • Amandelschaafsel (optioneel)

Meng met een houten lepel de ricotta en de eieren in een kom. Snijd de gewelde dadels in kleine stukjes en maak de amandelen klein door er met een deegroller overheen te rollen. Voeg alle ingrediënten toe aan je beslagkom met daarin de eieren en de ricotta behalve het amandelschaafsel. Schep het beslag goed om, tot het één geheel is. Schep het beslag in een (silicone)cakeblik en garneer eventueel met amandelschaafsel. Zet de cake 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

 
Tip: doe je siliconebakblik in een RVS bakblik zodat de cake niet breed uitzakt.
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Speculaascake-2


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Ziet er weer heerlijk uit Hanneke! Een vraagje. Wijnsteenbakpoeder, waar koop je dat?

  2. Oh dat ziet er zo lekker uit! Ik ga het dit weekend snel uitproberen! Zou je de dadels ook door rozijntjes kunnen vervangen?

    • Of je dadels kunt vervangen door rozijnen, ik durf het je niet te beloven… Ze zijn wel zoet, dus in dat opzicht een goede vervanger. Als het je het toch gaat proberen hoor ik graag of het gelukt is!

      Gr. Hanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *