Spaghetti carbonara met kastanje champignons en tuinerwten Diner / Recepten

Hopelijk wordt dit artikel niet gelezen door een Italiaan. Ik zal mijn leven wel riskeren dat ik dit spaghetti carbonara durf te noemen. Laat ik voorzichtig zijn, het is geïnspireerd op de traditionele pasta carbonara. Ik heb er alleen een wat gezondere variant met meer groente van gemaakt.

Vind je spaghetti zo onhandig eten? Ik ook, daarom breek ik als echte cultuur barbaar de spaghetti meestal bij het in de pan doen. In dit geval stond dat natuurlijk niet zo mooi op de foto. Met dit recept zet je in no time pasta voor twee personen op tafel.

Ingrediënten

  • 75-100 gram volkoren spaghetti
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 150 gram tuinerwten (vriezer)
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Grana Padano
  • Peterselie
  • Zwarte peper

Kook de pasta met de tuinerwten in één pan. Bak in tussentijd de spekjes uit in een koekenpan. Ondanks dat het magere spekreepjes zijn komt er alsnog enorm veel vet uit tijdens het bakken. Dit zijn de vetten die niet al te goed voor ons zijn, daarom bak ik de spekjes lekker hard uit zodat er zo veel mogelijk vet uit komt. Zet het vuur niet te hoog, dan kun je spekjes het beste uitbakken zonder dat ze zwart worden. Laat de spekjes na het bakken uitlekken op een bordje met een paar lagen keukenpapier.

Snijd de ui en pers de knoflook, fruit deze in een wokpan. Snijd de kastanje champignons in parten en bak ze mee met de ui en knoflook.

Klop de eieren met ongeveer 5 (flinke) eetlepels Grana Padano los in een kommetje. Voeg hier ook peper en een flinke schep peterselie aan toe. Dit keer gebruikte ik gedroogde peterselie. Voeg geen extra zout toe, de spekjes en kaas zorgen ervoor dat het recept voldoende zout bevat.

Giet de pasta en tuinerwten af en voeg ze toe aan de wokpan. Is er veel vocht uit de champignons gekomen? Giet dat dan eerst even af. Voeg de spekjes en het ei-kaas mengsel toe en schep de pasta op laag vuur nog een minuutje om.

Serveer met nog wat extra Grana Padano.

Tip: geen Grana Padano te vinden? Een andere harde Italiaanse kaas die er wat op lijkt is ook prima in dit recept.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Spaghetti-carbonara-champignons-spekjes-tuinerwten-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *