Salade van baby spinazie met cottage cheese Lunch / Recepten / Salade

Wist je dat je met andere bladgroenten dan sla ook heerlijke salades kunt maken? Soms ben ik ineens een beetje klaar met het eten van sla met een standaard dressing op basis van olie en azijn, honing-mosterd of op basis van yoghurt. Deze salade van baby spinazie is ook erg geschikt om mee te nemen als lunch. En het in mijn ogen grootste voordeel, gezond maar toch razend snel klaar!

  • 1 zakje baby spinazie
  • Cherry tomaatjes
  • Zongedroogde tomaten
  • Pecan noten
  • 3 el cottage cheese
  • 1 el rode pesto
  • Zwarte peper

Doe de spinazie in een schaal, snijd de cherry tomaatjes en zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel ze over de spinazie. Meng de cottage cheese met de rode pesto, breng op smaak met wat peper. Schep het cottage cheese mengel op de salade en garneer met pecan noten. Smakelijk!

Tip: gebruik tros cherry tomaten, ze hebben veel meer smaak.

Het kan kloppen dat je dit recept eerder voorbij zag komen op de blog Puur Suzanne. Ik deelde dit recept eerder dit jaar op haar site als gastblog in de rubriek “De favoriete zomersalade van..”. Echter vind ik dit recept zelf zo geslaagd dat ik het hier ook nog met jullie wil delen.

 

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Salade van baby spinazie met cottage cheese


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *