Salade met kip, mango en linzen Lunch / Recepten / Salade

Nu de zon zich weer wat vaker laat zien krijg ik weer meer zin in salades. Een salade bij de lunch maakt het ook gemakkelijker om aan je dagelijkse portie groenten te komen, daarnaast ook nog eens veel lekkerder dan een kleffe boterham met kaas uit een zakje.

Linzen behoorde tot voor kort in de categorie ‘enge voedingsmiddelen’. Ik vind peulvruchten maar eng. Meestal ruiken ze ook niet bepaald aantrekkelijk wanneer je een blikje openmaakt. In een salade die ik afhaalde bij Stach (te lui om te koken) zaten linzen. Ik leef nog steeds en durf ze inmiddels zelf ook te kopen. Het geeft net wat meer bite en vulling aan je salade, dus een goede toevoeging.

Ingrediënten

  • Veldsla
  • Komkommer
  • 50 gram gerookte kipfilet
  • 40 gram mango blokjes (diepvries)
  • 2 el linzen (blikje)

Snijd de komkommer en gerookte kip in stukjes. Spoel de linzen af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Doe alle ingrediënten in een schaal of bewaartrommel als je de salade mee wilt nemen. Ik serveerde deze salade met een dressing op basis van olie en appelazijn, maar honing-mosterd dressing zal ongetwijfeld ook heerlijk zijn!

 
Tip: neem je de salade mee naar je werk? Neem de dressing mee in een apart potje
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Salade-kip-mango-linzen-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *