Salade met bietjes, linzen, appel en geitenkaas Recepten / Salade

Als het tijd is voor een dagje gezond doen en wat extra groente zet ik deze salade regelmatig op tafel. De bietjes en linzen zorgt ervoor dat de salade goed vult, maar dat je geen berg sla weg hoeft te werken voor het ‘gezonde’ gevoel. Door de rijke smaken en de smeuïge geitenkaas kan deze salade prima zonder dressing. Als persoon met chronisch te weinig uren in een dag ga ik voor dit recept natuurlijk voor linzen uit een blikje en al voorgekookte bieten. Serveer deze salade met een stukje vlees en je hebt een prima avondmaaltijd voor twee personen.

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte rode bietjes
  • 160 gram linzen (uitgelekt gewicht)
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 appel
  • 1 kleine rode ui
  • ½ zakje jonge bladsla
  • Olie om in te bakken

Was de linzen en laat ze uitlekken. Schil de appel, snijd er kleine stukjes van en bak deze kort met een beetje olie in een koekenpan. Snijd de bietjes in kleine stukjes en de uit in ringen. Doe alle ingrediënten een beetje feestelijk in een schaal of diep bord, want het oog wil ook wat.
 
Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Salade-biet-linzen-appel-geitenkaas-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *