Risotto met pompoen, kip en kastanjechampignons Diner / Recepten

Ik vind Risotto lekker, maar ik vind de voedingswaarden van risotto minder lekker. De oplossing? Een risottogerecht met weinig risotto.

Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten

  • 250-300 gram kipfilet
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 150 gram pompoenblokjes (vriezer)
  • 70 gram risotto
  • 4 stengels bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • Magere kookroom (optioneel)
  • Grana Padano snippers
  • Tijm
  • Peper & zout

Kook de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg het bouillonblokje en het teentje knoflook (in zijn geheel) toe aan het water. Gooi de knoflookteen na het koken weg.

Snijd de kip, champignons en bosui en kleine stukjes, partjes, plakjes. Bak de kipfilet in een klein beetje olie, voeg de champignons toe zodra de kip bijna gaar is. Bak tot slot de pompoenblokjes en bosui even mee. Schep de risotto er door, breng op smaak met tijm, peper, zout en eventueel een scheutje kookroom.

 

Serveer met Grana Padano snippers.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

risotto-kip-pompoen-champignons-2


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Heerlijk een echte herfstrisotto!

  2. Klinkt heerlijk! Ik ben gek op champignons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *