Rijstnoedels met kip, sugarsnaps en lemongrass Diner / Recepten

Ook ik verval in honderd keer dezelfde maaltijd op tafel zetten. Zeker als er een beetje haast bij is, wordt het vaak pasta, een salade met linzen en geitenkaas of nasi. Tijd om eens uit de comfort zone te komen en iets totaal anders te proberen. De Aziatische keuken vind ik best spannend. Er zijn dingen die ik erg lekker vind, maar ook dingen die me enorm tegenvallen. Ik speel vaak op safe en maak iets waarvan ik zeker weet dat het smaakt. In de supermarkt kwam ik noedels tegen waar zilvervliesrijst in verwerkt zit, dit zorgt ervoor dat ze wat meer vezels bevatten en een verzadigder gevoel geven dan de ‘normale’ vezelarme variant.

Dit experiment voor twee personen is zo geslaagd, dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Met dit recept zet je snel een portie noedels voor twee personen op tafel. Dit recept is erg geschikt om met stokjes te eten, omdat ik enige zelfkennis heb eet ik deze noedels met lepel en vork.
 
Ingrediënten

  • 1 grote kipfilet in blokjes
  • 100 gram Thaise noedels van zilvervliesrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 125 gram sugar snaps
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 3 bosuitjes
  • 2 tl gehakte lemongrass (uit een potje)
  • 1 tl sambal
  • Peper & zout
  • Handje cashewnoten (optioneel)

Bak de kipfilet in een wokpan. Snijd de paprika en ui en voeg dit toe als de kipfilet bijna gaar is. Voeg na ee naar minuten de kokosmelk, het lemon grass en sambal toe. Kook in tussentijd de sugar snaps beet gaar. Giet ze niet af, maar schep ze uit het water met een schuimspaan. Voeg ze toe aan de kip en de groente in de wokpan.

Kook de noedels een paar minuten in het water van de sugar snaps. Giet de noedels af en voeg ze toe aan de kip en groente. Breng op smaak met peper en zout en laat het nog heel even pruttelen. Snijd de bosui in stukjes.

Serveer je noedels met ringetjes bosui en cashewnoten. Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Noodles-kokosmelk-paprika-sugarsnaps-citroengras-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *