Salade to go! Lunch / Recepten / Salade

Een salade met rode biet, granaatappel en geitenkaas, met deze lunch in het vooruitzicht kijk je ineens uit naar de eerste werkdag van de week!

Ingrediënten:

  • 1 (gekookte) rode biet
  • komkommer
  • granaatappelpitjes
  • veldsla
  • 3 kleine plakjes zachte geitenkaas

Voor de dressing:

  • balsamico azijn
  • extra vierge olijfolie
  • zout
  • peper
  • tijm
  • honing
  • water

Bereiding dressing: deze ingrediënten meng ik altijd op gevoel, gebruik niet te veel azijn in eerste instantie.

Om mijn salade mee te nemen heb ik een super handige salade shaker. Om een verlepte salade te voorkomen is het belangrijk dat je de minst kwetsbare ingrediënten onderop doet. Daarnaast gebruik ik gebruik veldsla/jonge bladsla/babyspinazie, omdat deze sla soorten niet snel bruin of slap worden.

Snijd de biet en komkommer in kleine stukjes, doe deze onder in de saladebeker. De volgende laag zijn de granaatappelpitjes, vervolgens de sla en de geitenkaas. De dressing kan in het potje wat precies in de deksel van de salade shaker past.

Happy Monday!

Salade


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *