Pompoen-rozijnenbrood Ontbijt / Recepten / Zoete koek

Een eenvoudig, maar heerlijk recept met ingrediënten die ik op de pompoen na standaard in huis heb. Het is een brood wat qua structuur wel wat weg heeft van cake.

Ingrediënten:

  • 300 gram geroosterde pompoen
  • 150 gram havermoutmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 80 gram rozijnen
  • 15 gram gesmolten kokosolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 el agavesiroop
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden
  • amandelschaafsel

Meng de pompoen en de eieren in de blender. Mix vervolgens alle ingrediënten behalve de rozijnen en het amandelschaafsel met een mixer met deeghaken. Schep de rozijnen door het beslag. Giet het beslag in een ingevet cakeblik, strooi er tot slot wat amandelschaafsel op. Zet het brood ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C. Als de bovenkant van het brood te donker wordt dek het dan af met aluminiumfolie.

Serveer het brood eventueel met wat boter. Eet smakelijk!

Pompoen-Rozijnenbrood


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *