Bananenkwarkbrood muffins Recepten / Zoete koek

Een goed vullend tussendoortje waarna je er weer even tegen kunt. Het recept bevat geen toegevoegde tafelsuiker, maar heeft een licht zoete smaak door de dadels en de banaan.

Ingrediënten:

  • 80 gram havermoutmeel
  • 45 gram boekweitmeel
  • 25 gram havermout
  • 125 gram Griekse yoghurt/magere kwark
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 3 gedroogde dadels
  • 2 flinke tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 6 gewelde abrikozen
  • 1 handje cranberries

Bereiding:

Mix de banaan, het ei, de yoghurt en de dadels in de blender. Meng dit daarna met een mixer met deeghaken met het meel, havermout, bakpoeder en kaneel. Snij de abrikozen in kleine stukjes.
Schep de cranberries en de abrikozen door het beslag (je kunt natuurlijk ook wat anders toevoegen zoals een halve appel en wat rozijnen).
Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 180°C.
Bij nader inzien kun je het beste siliconebakvormpjes gebruiken. Er zit weinig vet in het recept, daardoor bakt het papier erg vast.
Smakelijk!

Bananenkwarkbrood Muffins


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *