Quinoa met groenten en tonijn Diner / Recepten

Op een dag dat ik mega inspiratieloos was werd ik getipt over een receptkaartje van de AH. De voedingswaarde van het recept waren opzich prima, maar me aan een recept houden is drama. Er lag nog een courgette in de koelkast en ik had andere quinoa in huis dan aangegeven op het kaartje. Hierbij dus mijn eigen versie voor twee personen met wat extra groente en wat minder quinoa.

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 1 kleine courgette
  • 120 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 blikje tonijn in water
  • 1 rode ui
  • ½ bakje zongedroogde tomaten (versafdeling)
  • 1 el kappertjes
  • 1 klein boulionblokje
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper
  • Olijfolie (om in te bakken)

Kook de quinoa met het bouillonblokje in de op de verpakking aangegeven tijd gaar. Kook de tuinerwten kort, zodat ze een beetje bite houden. Snijd de courgette, paprika en rode ui in stukken en bak dit kort met een klein beetje olijfolie in een wokpak. Giet de quinoa en de tuinerwten af en voeg toe aan de wokpan. Halveer de zongedroogde tomaatjes en laat de tonijn uitlekken. Voeg de tomaatjes, tonijn en Italiaanse kruiden toe en laat het gerecht een paar minuten warm worden op laag vuur. Breng op smaak met wat peper.

Eet smakelijk!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Quinoa-paprika-erwt-courgette-tonijn-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *