Quiche met boerenkool, puntpaprika en salami Diner / Hapjes & drankjes / Recepten

Het bakken van een quiche, voor alles is een eerste keer. Mijn motto was lange tijd ‘waarom zou je hartige taart eten als er ook zoete taart bestaat’. Ik heb meerdere malen mini quiches voor bij de borrel gemaakt, aan een groot exemplaar heb ik me niet eerder gewaagd. Verlekkerd geraakt door de foto van de lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden in de Allerhande besloot de hartige taart nog een kans te geven.

Quiche, beter dan pizza

Deze quiche bevat een behoorlijke portie groente. Door er ingrediënten met veel smaak, zoals grana padano, pesto, salami en basilicum toe te voegen ontstaat er geen naar ei smakende hartige taart. Want dat is helemaal waar mijn angst voor quiche vandaan komt. Het eindoordeel aan tafel was ‘zelfs lekkerder dan pizza’. De salami in het gerecht doet natuurlijk een beetje aan pizza denken. Qua voedingswaarden is dit gerecht stukken beter dan pizza, dus missie hartige taart geslaagd.

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
  • 3 puntpaprika’s
  • 100 gram boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1oo gram magere salami
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte grana padano
  • 2 el rode pesto
  • 8 – 10 gram verse basilicum
  • Zwarte peper
  1. Neem een springvorm van 22 cm en bedek de bodem met een stuk bakpapier, zet daarna de springvorm weer in elkaar. Om geen risico te lopen gebruikte ik ook wat baking spray om de bakvorm mee in te vetten.
  2. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de stukken in dunne reepjes.
  4. Snijd de uien in halve ringen en de salami in reepjes
  5. Meng in een beslagkom de boerenkool, puntpaprika’s, uien, salami, pesto, eieren en pesto.
  6. Knip de basilicum blaadjes en voeg ze toe aan de quichevulling. Voeg tot slot ook wat zwarte peper toe.
  7. Schep de vulling in de springvorm. Rol de randjes van het deeg een klein beetje naar binnen.
  8. Bak de quiche in 45 – 50 minuten goudbruin en gaar in een op 180 °C voorverwarmde oven. Komt er nog veel vocht uit de quiche? Bak een paar minuten extra, eventueel met een stukje aluminiumfolie er op zodat de quiche niet aanbrand.

 

Tip: Serveer je deze quiche als avondmaaltijd? Serveer met een frisse salade. Natuurlijk ook lekker in kleine puntjes bij de borrel!

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Quiche met boerenkool, paprika en salami


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.