Pompoensoep met zoete aardappel en amandelmelk Recepten / Soep

Zelf soep maken is zo eenvoudig dat het eigenlijk zonde is om er zakjes en pakjes voor te gebruiken. Ik maak wel gebruik van bouillonblokjes, zelf bouillon trekken vind ik te veel gedoe en vooral te lang wachten. De zoete aardappel en amandelmelk zorgen ervoor dat de soep een beetje zoet is, de sambal en zwarte peper geven het recept net wat meer pit.

Met dit gerecht maak je ruim een liter soep, is dat wat te veel? Halveer het recept of nog beter vries wat porties in voor als je een keer geen tijd of zin hebt om te koken.

 
Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 200-250 gram zoete aardappel
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 300 ml amandelmelk
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje sambal
  • Zwarte peper

Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd ze in stukken. Snijd de uien in grove stukken. Doe de pompoen, zoete aardappel, ui en knoflook en sambal in een grote pan en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Kook de soep tot de pompoen- en aardappelstukjes gaar zijn.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de amandelmelk toe en breng op smaak met zwarte peper.
 
Tip: Voeg eventueel bij het serveren nog wat amandelmelk toe zodat het er extra fancy uit ziet.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 
Pompoensoep-zoete-aardappel-amandelmelk-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *