Pompoenmuffins met appel Recepten / Zoete koek

Pompoen is een beetje een vreemd gewas, er is zelfs discussie over of het groente of fruit is. Een erg veelzijdig product dat is het in ieder geval. Pompoen kost bij een lokale (groente)boer een stuk minder dan in de supermarkt. Pompoensoep is het bekendste recept, echter is pompoen ook erg lekker in salade, brood of muffins.


Ingrediënten

  • 300 gram geschilde pompoen
  • 150 gram speltmeel
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 elstar appel
  • 3 el honing
  • 25 gram (zachte) roomboter
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden

Kook 300 gram blokjes pompoen tot de blokjes zacht zijn. Giet de pompoen af en doe de banaan bij de pompoen in de pan. Maak de banaan en pompoen fijn met een stamppotstamper. Doe het pompoen-banaanmengsel in een beslagkom en roer de eieren er doorheen. Voeg vervolgens meel, honing, boter, bakpoeder, kaneel en de koekkruiden toe. Roer dit tot een mooi beslag met een houtenlepel. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag. Vet je bakvorm goed in of gebruik silicone muffinvormpjes. Strooi eventueel wat pepitapitten over de muffins ter decoratie. Zet de muffins 25 minuten op een op 180ºC voorverwarmde oven.

Het beste is de muffins na het bakken direct uit de vorm te halen om af te koelen.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Pompoenmuffins-met-appel


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *