Pompoenbrood met noten Ontbijt / Recepten / Zoete koek

Het leuke aan de herfst is dat pompoen weer volop verkrijgbaar is. En dat de speculaaskruiden weer uit de kast mogen. Na het pompoen-rozijnenbrood wat ik vorig jaar maakte, bedacht ik nu een minder zoete variant.

Ingrediënten

  • 300 gram geroosterde pompoen
  • 250 gram havermoutmeel
  • 3 eieren
  • 80 gram noten
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 2 el pepitapitten
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 el honing
  • 2 tl koekkruiden
  • amandelschaafsel
  • Bakingspray/boter

Meng de pompoen en de eieren in de blender. Plet de noten met een deegroller. Mix vervolgens alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel met een mixer met deeghaken. Giet het beslag in een ingevet cakeblik, strooi er tot slot wat amandelschaafsel op. Zet het brood ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C. Als de bovenkant van het brood te donker wordt dek het dan af met aluminiumfolie.
Tip: Serveer dit brood met wat boter en eventueel een plakje kaas.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Pompoen-noten-brood


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] in de supermarkt. Pompoensoep is het bekendste recept, echter is pompoen ook erg lekker in salade, brood of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *