Pittige paprikasoep Recepten / Soep

Tijdens koude dagen smaakt warme soep extra lekker. Welke soep het dit keer zou worden was niet zo moeilijk. Een gevalletje slecht voorraadbeheer zorgde ervoor dat ik deze paprikasoep bedacht, want wanneer de groentelade ineens uit blijkt te puilen van de paprika’s word je vanzelf creatief. Met dit recept zet je snel een liter soep op tafel.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 800 ml water
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 tl crème fraîche
  • 1 tl sambal
  • Olijfolie
  • Zwarte peper

Snijd de ui in blokjes en fruit deze in de soeppan met een beetje olijfolie. Snijd de paprika’s in blokjes. Doe de paprika, 800 ml water, zongedroogde tomaten en de bouillonblokjes in de pan. Kook het geheel 20 tot 25 minuten tot de paprika gaar is. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met crème fraîche, sambal en zwarte peper.

Tip: serveer met wat kiemgroente voor extra bite.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Pittige-paprikasoep-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *