Pittige hamburgers met tomaat en barbecuesaus Diner / Recepten

De wel bekende plastic hamburger met een broodje van piepschuim, ik ben geen fan. Verse zelfgemaakte hamburgers, dat is een heel ander verhaal!


Ingrediënten

Hamburgers

  • 200 gram (extra) mager rundergehakt
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespuntje sambal
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper & zout

Brood en beleg

  • 2 harde bolletjes
  • 6 zongedroogde tomaten (versafdeling)
  • 1 vleestomaat
  • 2 el gebakken uitjes
  • IJsbergsla
  • Barbecuesaus

Kluts het ei in een schaaltje, voeg maximaal de helft van het ei toe aan het gehakt. Snipper de ui, pers de knoflook, verkruimel de beschuiten en voeg deze ingrediënten toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper, zout, komijnzaad, paprikapoeder en sambal. Kneed het gehakt goed, zodat de smaken zich kunnen mengen. Is het gehakt wat te droog? Voeg dan nog een beetje extra ei toe. Maak twee even grote hamburgers en bak ze in een koekenpan.

Snijd de tomaat in plakken en halveer de partjes zongedroogde tomaat. Snijd de broodjes door en besmeer de onderkant met barbecuesaus. Kies het liefst een beetje een luchtig broodje, dan komt de smaak van de hamburger het best tot zijn recht. Beleg de broodjes vervolgens met sla, de hamburger, plakjes tomaat, de zongedroogde tomaatjes en tot slot een schep gebakken uitjes.

Tip: serveer met gebakken aardappelpartjes en salade

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Hamburgers-bbq-saus-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *