Pittig gevulde courgettes Diner / Recepten

Gevulde courgettes zijn gemakkelijk te bereiden en het bevat ongemerkt een flinke portie groenten. Wanneer ik thuis kom na een werkdag kan ik nog wel honderd dingen bedenken die nog moeten gebeuren. Snel de vulling bereiden, courgettes uithollen, vullen en de oven in. In die twintig minuten dat de courgettes in de oven staan sla ik mijn slag om minstens één van deze honderd dingen van mijn lijstje af te strepen.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 150 gr rundergehakt
  • ½ paprika
  • 8 cherry tomaatjes
  • Geraspte Emmentaler
  • 1 tl kurkuma
  • 1 mespuntje sambal
  • Peper & zout

Snijd de courgette door in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Doe een drupje olijfolie in een ovenschaal en smeer dit uit over de bodem. Leg de uitgeholde courgettes in de schaal. Bak het gehakt zonder boter of olie toe te voegen. Snijd in tussentijd de paprika en cherrytomaatjes klein, voeg dit toe als het gehakt bijna gaar is. Voeg tot slot de kurkuma, sambal, peper en zout toe, proef natuurlijk even of alles op smaak is. Vul de courgettes en top af met kaas. Schuif je schaal 20 minuten in een op 180°C voor verwarmde oven.

Tip: Serveer de courgettes met risotto, breng de risotto op smaak met peper, zout en kurkuma.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Pittig gevulde courgette

 


Hanneke Kuipers

Comments

  1. riek dirkx Says: juli 13, 2015 at 10:29 pm

    Die uitgeholde courgettes lijken me heel lekker, ga ik eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *