Pita met kikkererwtenburger Diner / Recepten

Ineens vliegt de falafel je om de oren. Of was het er al die tijd al maar valt het me nu pas op? Een tijdje geleden overwon ik mijn kikkererwtenfobie en gebruikte ik kikkererwten in een salade met aubergine en feta. Tijd voor een falafel-burger-experience.

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 grote spelt pita’s
  • 1 ui
  • Yoghurtdressing
  • 1 vleestomaat
  • Komkommer
  • Jonge bladsla
  • Yoghurtdressing
  • 1 tl komijnzaad
  • Peper & zout

Bak de pita’s volgens de aanwijzing op de verpakking. Of bak ze kort in het broodrooster.

Schud de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Het uitlek gewicht van de kikkererwten is 240 gram, dit is voldoende voor twee flinke burgers. Maak de ui schoon en snijd in grove stukken. Doe de kikkererwten, de ui, komijnzaad en wat peper en zout in een keukenmachine en maal de ingrediënten fijn. Maak twee bollen van het beslag, druk ze vervolgens plat.

Bak de kikkererwtenburgers goud bruin in een pan met wat olijfolie. Keer de burgers niet te vaak om want ze zijn wat poreus.

Snijd de pitabroodjes door. Besmeer de boven en onderkant met wat yoghurtdressing. Beleg de onderkant met wat sla, leg vervolgens de kikkererwtenburger op het broodjes. Maak je burger af met wat pakjes tomaat en komkommer.
 
Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Pita-kikkererwtenburger-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *