Penne pesto met kip en zongedroogde tomaat Diner / Recepten

Als ik het even niet meer weet en haast heb wordt het pasta met pesto. Dat staat dus regelmatig op tafel, ik probeer wel te variëren met het recept. Na de variant met tonijn nu een recept voor penne pesto met kip en tomaat.

Ingrediënten

  • 2 kopjes volkoren penne
  • 250 gram kipfilet
  • 150 gram cherry tomaten
  • 1 gele paprika
  • ½ bakje champignons
  • 1 rode ui
  • ½ bakje zongedroogde tomaten (versafdeling)
  • 1 el pesto rosso
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • Peper & zout
  • Italian flakes (kaas)
  • Rucola

Kook de penne en snijd in tussentijd de kip en de groente in stukjes en pers de knoflook. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Bak de blokjes kip en voeg de groente, knoflook en zongedroogde tomaten toe zodra de kip bijna gaar is. Bak het geheel nog even door. Giet de penne af en voeg deze toe aan de kip met groente. Schep de pesto en de sambal door het gerecht en breng op smaak met peper en zout. Garneer het gerecht met rucola en Italian flakes.
Eet smakelijk!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Pasta-pesto-kip-zongedroogde-tomaat-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *