Pasta pesto met tonijn Diner / Recepten

De traditionele pasta pesto is lekker, maar niet erg voedzaam. Daarom deel ik vandaag een wat gezondere variant. Ik hou van dit recept, omdat het naast lekker ook nog eens heel snel klaar is.

Tover in razend tempo een pasta voor twee personen op tafel.

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenpasta
  • 150 gram diepvries erwten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 blikje tonijn
  • 2 el pesto genovese
  • Zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Kook de pasta en de erwten in één pan. Snijd de puntpaprika’s in ringen en bak ze met een teentje geperste knoflook in wat olijfolie. Giet de pasta en de erwten af, voeg de pesto toe en roer het geheel door. Voeg vervolgens ook de paprika, de tonijn en de olijven toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de pasta nog kort even doorwarmen op het vuur. Je maaltijd ziet er wat rommeliger uit dan de foto, maar alles is wel goed warm, ook een voordeel. Ik moet soms wat concessies doen voor een mooi plaatje!

Tip: Ben je een grotere eter? Voeg extra groente toe in plaats van extra pasta.

Eet smakelijk!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Pasta-pesto-tonijn-1


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] met pesto. Dat staat dus regelmatig op tafel, ik probeer wel te variëren met het recept. Na de variant met tonijn nu een recept voor penne pesto met kip en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *