Paprikasoep met geitenkaas Recepten / Soep

Volgende week Pasen. Voor velen is dit synoniem voor uitgebreid tafelen. Vaak betekend dit een hoop voorgeprepareerd voedsel of hell’s kitchen. Deze soep past perfect bij de paasbrunch, heeft een toepasselijk kleurtje, is gezond en gemakkelijk een dagje van tevoren te bereiden.

Dit recept is voor 750 ml soep. Meer nodig? Even vermenigvuldigen.

Ingrediënten

  • 2 gele paprika’s
  • 1 kleine rode ui
  • 250 ml bouillon
  • 2 kleine schijfjes zachte geitenkaas
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • Salie, peper en zout naar smaak

Snijd de paprika’s en de ui in kleine stukjes. Kook de paprika, ui en basilicum een kwartiertje in 250ml bouillon. Pureer vervolgens alles met een staafmixer of blender. Voeg salie, peper en zout naar smaak toe. Laat nog heel even doorkoken. Brokkel een schijfje geitenkaas boven je kop soep voor het opdienen.

Een gezond en ontspannen paasweekend toegewenst!

Paassoep

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *