Ovenschotel met broccoli, ham en aardappelpartjes Diner / Recepten

Een ovenschotel is de beste maaltijd om te multitasken. Je gooit snel alle ingrediënten in een schaal en terwijl je maaltijd in de oven staat kun je honderd andere dingen doen. Het grote voordeel, na het eten kun je rustig op de bank gaan zitten.

Deze eenvoudige ovenschotel is voor twee personen.

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • 200 gram aardappelpartjes (koelschap)
  • 150 gram hamblokjes
  • 100 gram roomkaas light
  • ½ rode paprika
  • 1 ui
  • 30 gram geraspte harde Italiaanse kaas
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • Peper & zout

Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze vervolgens. Giet vervolgens de broccoli af en snijd de roosjes fijn. Je kunt de stukjes stronk ook prima gebruiken.  Maak de paprika en de ui schoon en maak ze klein in de keukenmachine. Doe de paprika, ui, roomkaas, balsamico azijn, tijm, peper en zout en de helft van de geraspte kaas in een kom en roer goed door. Voeg vervolgens de hamblokjes, aardappelpartjes en broccoli toe. Doe het geheel in een ovenschaal en strooi het laatste beetje geraspte kaas er overheen. Zet je ovenschotel een half uur in een op 200ºC voorverwarmde oven.

 

Serveer met nog wat extra geraspte kaas naar smaak. Eet smakelijk!

 

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Ovenschotel-ham-broccoli-aardappel-roomkaas-parmezaan-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *