Oosterse pompoensoep Recepten / Soep

Pompoen een product voor in de herfst?! Ik kom ze nog steeds tegen in de supermarkt. Dat vind ik niet erg, want ik ben dol op pompoensoep. Eerder deelde ik een recept voor stevige pompoensoep op Vriendinnenonline. Tijd voor een nieuwe variatie op mijn eigen website.

Recept voor ongeveer één liter Oosterse pompoensoep.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 750 ml water
  • ½ blikje kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • Verse bieslook
  • Korianderpoeder
  • Peper & zout

Snijd de pompoen door, verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes en kook de blokjes in 750 ml water gaar samen met de knoflook en het bouillonblokje. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de kokosmelk toe. Breng de soep op smaak met koriander, peper en eventueel zout. Knip tot slot wat bieslook door de soep.

Tip: Ik gebruik de kokosmelk van ‘Fair Trade Original’. Lees het etiket, want er bestaan varianten met vele gekke toevoegingen.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Oosterse-pompoensoep-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *