Muesli-bananenbrood Recepten / Zoete koek

Van bananenbrood zijn inmiddels heel wat verschillende recepten te vinden op mijn website, maar nooit genoeg. Vandaag een variant met krokante muesli en rozijnen, deze ingrediënten zorgen voor een lekker zoete smaak.

De goedkoopste krokante muesli uit het schap is prima voor dit recept, lekker low budget.

 

Ingrediënten

  • 250 gram havermoutmeel
  • 120 gram krokante muesli
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram rozijnen
  • 2 el suiker (optioneel)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Breek de bananen in stukken en doe de stukken in een beslagkom. Voeg het havermoutmeel, de rozijnen, eieren, suiker, bakpoeder en kaneel in een beslagkom. Roer het geheel goed door met een houtenlepel tot je en mooi beslag krijgt. Spatel tenslotte 100 gram van de muesli door het beslag. Schep het beslag in een ingevet bakblik. Strooi de resterende muesli over het beslag. Bak het bananenbrood in 30 tot 40 minuten gaar in een op 180°C voorverwarmde oven.

Wachten, wachten, wachten. Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

muesli-bananenbrood-havermout-3


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *