Mini quiche met courgette en ricotta Diner / Recepten / Snacks

Pintrest een erg goede inspiratiebron en een quiche walhalla. Ik had geen zin om een enorme quiche te maken en daar nog dagen van te ‘moeten’ eten, vandaar deze mini’s. Ze zijn lekker als avondmaaltijd met daarbij een salade of om op tafel te zetten tijdens een borrel. Met dit recept maak je zes mini quiches.

Ricotta is een Italiaanse kaas die eigenlijk geen kaas is. Het is gemaakt van de wei die overblijft tijdens het maken van kaas. Het voordeel van ricotta is dat het een laag vet- en zoutgehalte bevat. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit recept ultiem gezond is, want het taartdeeg verpest dat een beetje.

Ingrediënten

  • 4 plakjes hartig taartdeeg (diepvries)
  • 150 gram courgette
  • 100 gram ricotta
  • 9 Cherry tomaatjes
  • 1 ei
  • 1 sjalotje
  • Grana Padano
  • Gedroogde tijm
  • Peper & zout

Naast deze ingrediënten heb je een muffinbakblik nodig.

Snijd de courgette en sjalot in kleine blokjes, bak ze vervolgens even kort in een koekenpan. Bedek je bakblik met de plakjes hartig taartdeeg. Je hebt vier plakken deeg en zes muffinvormpjes, het is dus een beetje puzzelen.

Mini-quiche-to-be

Meng de courgette, sjalot, ricotta en het ei in een schaaltje. Voeg twee el gedroogde tijm, wat peper en zout toe. Vul de muffinvormpjes met het ricotta-courgette mengsel. Strooi een beetje Grana Padano op de quiches. Leg vervolgens de tomaatjes op de quiches en strooi er nog een beetje tijm overheen. Denk niet dat je te weinig vulling hebt, dit rijst nog wat tijdens het bakken. Plaats de quiches 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Ik kies quiche


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *