Mediterraanse ovenschotel Diner / Recepten

De mediterrane keuken, ik hou er van! Vooral na een weekend waarin het eten niet altijd even gezond is geweest heb ik behoefte aan een lichte maaltijd met veel groente. Met deze mediterraanse ovenschotel is extra groente eten zelfs een traktatie!

Ingrediënten

  • 1 flinke kipfilet
  • ½ courgette
  • Champignons
  • Rode paprika
  • 1 rode ui
  • Tomaatjes
  • Olijfolie
  • Rode pesto
  • Balsamico azijn
  • Bruschetta kruiden
  • Zwarte peper

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Smeer een klein beetje olijfolie op de bodem van de ovenschaal en leg de kip in de schaal. Smeer de kip royaal in met rode pesto. Snijd de courgette, paprika en ui in plakken. Leg eerst de paprika, vervolgens de courgette in lagen over de kip. Smeer de courgette met een kwastje in met olijfolie.
Snijd de champignons meng ze in een schaaltje met wat olie, peper, balsamico en de bruschetta kruiden. Voeg de champignons toe aan je ovenschaal. Halveer je tomaatjes en voeg ze samen met de ui toe aan de ovenschotel. Smeer nog een klein beetje olijfolie op de tomaatjes met een kwastje. Zet het geheel minimaal 30 minuten in de oven op 200°C.
Het is jammer dat ik geen geur kan bloggen, want het ruikt heerlijk!
 
Tip: zorg dat je de kip dun genoeg snijd, anders duurt het garen lang.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Eet smakelijk!


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Margit Jansen Says: juni 15, 2015 at 11:22 pm

    Heerlijk recept Hanneke ! Ik heb de kipfilet vervangen door vegetarische kipreepjes en heb alles kort in een beetje olie onder een deksel gebakken. Zo was het in de oven nét iets sneller klaar , maar de volgende keer doe ik het rustiger gewoon in de oven! Dank voor het delen van dit lekkere recept !

  2. Mariette Kuipers Says: juni 22, 2015 at 10:00 am

    Gisteren avond je recept uitgeprobeerd. We hebben er alle drie van genoten! Wellicht is de tip van Margit voor de snelle versie ook eens uit te proberen wanneer we wat minder tijd hebben.
    Ik ben vast van plan nog meer recepten te gaan uitproberen, deze is zeker voor herhaling vatbaar!

  3. Wat een heerlijke schotel! Zelfs de kinderen vonden het heerlijk. Ik heb wel een vraag. Toen ik de ovenschotel eenmaal in de oven had geschoven vond ik mijn flesje balsamico nog onaangeroerd o het aanrecht. Kijk ik er nu zo overheen, of komt deze in het recept niet meer terug?

  4. Guus Dalenberg Says: januari 28, 2017 at 5:47 pm

    Lekker recept. Goed geslaagd. Zelf heb ik behoefte aan wat duidelijk aangeven van hpoeveelheden. Guus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *