Mango ricotta cake Recepten / Zoete koek

Dit recept is een variatie op de geniale framboos ricotta cake van Charlie’s Kitchen. Ik ben dol op dit recept, maar na de cake een paar keer gebakken te hebben vond ik het toch moeilijk me aan het recept te houden en maakte ik mijn eigen variant.

Ingrediënten

  • 150 gram speltmeel
  • 200 gram ricotta
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 3 el honing
  • 100 gram diepvries mango
  • snufje zout

Meng met een houten lepel de in stukjes gesneden banaan met de ricotta en het ei in een kom. Voeg het meel, het bakpoeder, de honing en het snufje zout toe. Schep het beslag goed om, tot het één geheel is. Doe de helft van het beslag in een cakeblik, voeg driekwart van de stukjes mango toe, schep het laatste beslag in het cakeblik en doe daar de laatste stukjes mango op. Zet de cake 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Lekker tussendoor of bij de koffie!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Mango-ricotta-cake


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Dat lijkt me een heerlijk recept, moet ik toch eens kijken voor diepvries mango als ik naar de supermarkt ga 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *