Lunchsalade met appel en geitenkaas Lunch / Recepten / Salade

Op vrijdag een feestelijke opening van het nieuwe kantoor, een weekend met twee verjaardagen en een snelle hap op Koningsdag. Het is tijd om de balans terug te vinden, wat meer groente en fruit en wat minder koolhydraten. Mijn lunch bereid ik vaak ’s avonds voor, want ’s ochtends heb ik er geen tijd voor en al helemaal geen zin in. Dat gezond eten geen straf is blijkt wel uit dit recept, een heerlijk zoete lunch. Hier kan naar mijn mening zelfs een verse boterham met pure hagelslag niet tegenop!

Let's make lunch!

Ingrediënten

  • 1 appel
  • ⅓ komkommer
  • Veldsla
  • 3 dadels
  • Pecannoten
  • Bolletjes geitenkaas
  • Kaneel

Snijd en bak de appel, voeg wat kaneel toe. Laat de appel afkoelen. Snijd de komkommer, doe dit samen met de appel en veldsla in een bewaardoos. Ik gebruik hiervoor een geweldig bakje met verschillende compartimenten van Sistema to go. Snijd de dadels in kleine stukjes en kruimel de pecannoten. Voeg de noten, dadels en een eetlepel salade bolletjes geitenkaas van Bettine toe aan je salade.

Ik maakte er een dressing bij van balsamico azijn, water, olijfolie, zout, peper en honing. De verhouding? Op de goede gok, gewoon even proeven!

Een gezonde week toegewenst!

Bijna weekend, op naar de volgende feestjes 😉

Lunchsalade


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *