Lauwwarme salade met boerenkool, appel en geitenkaas Recepten / Salade

Tot voor kort behoorde ik ook tot de personen die boerenkool alleen maar in een stamppot met worst at. Soms deed ik gek en voegde ik wat boerkool toe aan een smoothie, maar verder dan dat ben ik nooit gekomen. Wellicht omdat ik gewoon te dol ben op boerenkoolstamp. Toch liet een kliekjes dag me inspireren eens wat anders te proberen. Dit pakte goed uit en het is nog eens mega snel klaar ook!

 

Ingrediënten

  • 200-250 gram boerenkool
  • 1 grote appel
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • Amsterdamse uien
  • Pecan noten
  • 3 el balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Wok de boerenkool met een beetje olijfolie. Snijd de appel in kleine stukjes en bak deze even mee met de boerenkool. Voeg een beetje peper & zout toe naar smaak. Blus de boerenkool met appel af met balsamico azijn en schep je salade halffabricaat vervolgens in een schaal. Maak de salade af door er geitenkaas, Amsterdamse ui (in plakjes gesneden) en pecan noten aan toe te voegen.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

boerenkoolsalade-geitenkaas-appel-3


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *