Kruidige pompoencake met dadels en noten Recepten / Zoete koek

Het leukste aan herfst zijn niet die liters regen maar de smaken van gerechten die ineens veranderen. Ik hou van kaneel en koekkruiden die in de herfst ineens weer uit de kast komen.

Dit is perfect te combineren met pompoen. Nu denk je misschien ‘groente in een cake?’. Net als bij carrotcake proef je er niks van, maar de pompoen zorgt wel voor de zachte cakestructuur. Wat extra groente is nooit verkeerd, proberen dus!

Ingrediënten

  • 350 gram pompoen
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 75 gram noten
  • 10 dadels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • Amandelschaafsel

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Snijd de pompoen in stukken en kook ze in een laagje water. Giet de pompoen af zodra deze gaar is, laat de pompoenstukken even staan in een vergiet om het laatste water te laten verdampen.

Snijd de dadels in kleine stukjes. Doe de pompoen, de banaan en dadelstukjes in een beslagkom, pureer met een pureestamper. Hak de noten en voeg ze samen met het het meel, eieren, vanillesuiker, koekkruiden en kaneel toe aan de beslagkom. Roer het geheel door elkaar met een houtenlepel. Roer tot slot het bakpoeder door het beslag. Giet het beslag in een ingevet cakeblik. Strooi tot slot het amandelschaafsel over de cake en druk dit een beetje aan. Bak de cake in 30-40 minuten gaat in een op 180ºC voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter |
Instagram


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *