Kokoskoekjes met pinda’s Recepten / Zoete koek

Zelf iets bakken hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je grijpt de banaan die een poging doet zelf van de fruitschaal te wandelen. Vervolgens graai je wat lekkere ingrediënten uit de kast. Tot slot roomboter om het geheel wat smeuïger te maken. Voor je het weet ruikt je huis naar zelf gebakken koekjes. Dan komt het aller lastigste moment, de koekjes af laten koelen. Als ze afgekoeld zijn worden ze een beetje knapperig en smaken ze toch echt het aller lekkerst.

Met dit recept bak je tien tot twaalf kleine koekjes.

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram kokosrasp
  • 40 gram honing[l/i-row]
  • 25 gram ongezoute pinda’s
  • 25 gram roomboter
  • Snufje kaneel
  1. Verwijder de bananenschil. Prak de banaan met een vork in een beslagkom.
  2. Hak de pinda’s fijn met een groot scherp mes en voeg deze toe aan de geprakte banaan.
  3. Smelt de roomboter in de magnetron, roer de roomboter met het ei en de honing door het banaan-pinda mengsel.
  4. Voeg tot slot de kokos en een snufje kaneel toe. Roer tot het één klomp koekjesdeeg is geworden.
  5. Kneed mooie gelijke koekjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  6. Bak de koekjes in 20-15 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Keer de koekjes na 10 minuten om, zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin worden.

Geniet van je koekje bij de koffie!

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *