Kipnuggets met mango-chilisaus Diner / Recepten / Snacks

Toen we nog eens per jaar een Happy Meal kregen waren kipnuggets al favoriet en eigenlijk zijn ze dat nog steeds. Deze nuggets zien er dan wel niet allemaal keurig hetzelfde uit, maar ze smaken wel echt naar kip en zijn een stuk gezonder ook! Serveer kipnuggets met mango-chilisaus en je hebt comfort food met een Oosters tintje.

Ingrediënten
Kipnuggets

  • 2 kleine kipfilets
  • 40 gram havermout
  • 3 el speltmeel
  • 3 el olijfolie
  • Water
  • Peper & zout

Mango-chilisaus

  • 1 rode peper
  • 30 gram mangoblokjes (vriezer)
  • 200 ml water
  • 3 el honing
  • Snufje gemberpoeder
  • Bindmiddel

Doe de havermout, het speltmeel en de olijfolie in een schaaltje. Voeg water toe, zorg dat er een plakkerig papje ontstaat, voeg wat peper en zout toe. Laat het beslag even staan, snijd in tussentijd de kip in stukken. Doop ieder stukje kip in het beslag. Als het beslag niet goed blijft plakken is het waarschijnlijk te dik geworden, voeg dan nog wat water toe. Leg de stukjes kip met beslag op een bakpapiertje. Doe de kipnuggets 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Verwijder de zaadjes uit de peper indien je de saus niet te pittig wilt maken. Pureer de peper en de mango met een staafmixer. Doe het peper mango mengsel in een pannetje en voeg 200 ml water en een snufje gemberpoeder toe. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen op het vuur. Voeg de honing toe en bind de saus met wat speltmeel of maïzena. Laat de saus afkoelen in een schaaltje. Proef pas als de saus wat afgekoeld is of er nog wat extra honing in moet. Haal de kipnuggets uit de oven en dippen maar!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Kipnuggets met mango-chilisaus


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *