Kip kerrie sandwich Lunch / Recepten

Van thuis lunchen maak ik altijd een feest. Er zijn al dagen genoeg in de week dat er een geïmproviseerde snelle lunch in mijn tas verdwijnt, die ik vervolgens (heel slecht) achter mijn bureau op eet. Zeker als ik mijn tijd eigenlijk moet besteden aan mijn thuisstudie is het maken van een lekkere lunch favoriet.

Dit is een recept voor één gezonde kip-kerrie sandwich.

Ingrediënten

  • 2 donker bruine boterhammen
  • Gerookte kipfilet (±50 gram)
  • 1 tomaat
  • IJsbergsla
  • 1 el Arla Skyr
  • Honing
  • Kerriepoeder
  • Peper & zout

Doe je boterhammen in een broodrooster. Ben je net zo’n amateur als ik zonder broodrooster, stop ze één voor één tussen het tosti-ijzer. Meng de Skyr, met kerrie, honing, peper en zout tot een lekkere dressing voor op je sandwich. Besmeer je boterhammen met de dressing. Beleg beide boterhammen vervolgens met ijsbergsla. Snijd dunne plakjes van een blokje gerookte kipfilet en beleg er één boterham mee. Leg vervolgens de tomaat op de kipfilet, tweede boterham er op. Diagonaal doorsnijden: niet doen! Het ziet er leuk uit op de foto, maar het eet zo onhandig.

Tip: Voor de dressing kun je ook Griekse Yoghurt gebruiken.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Onhandelbaar gesneden sandwich


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *